Matrix luchthavens – Hotel Parking Transfer en Bestemmingen

Eén matrix met de alle info van de luchthavens in de regio bij elkaar voor stedentrips. Hotels, Parkeren, Transfer en vaak ook hun bestemmingen

Sites van luchthavens heben vaak een schat aan informatie die we hier bij elkaar hebben gezet. Sommige promoten hun aanbod en de bestemmingen van hun airlines heel actief in een handig overzicht.

Voordeel van kleinere luchthaven is dat je transfer tijd op de luchthaven van je auto tot de gate van je bestemming in Europa behoorlijk korter is.  Dat comfort weegt soms op tegen de extra km’s naar de luchthaven.

Charleroi en Lille zijn beide tussen de 225 en 250 km vanaf Uttrecht.  Sommige van deze regionale luchthavens bedienen vaak een heel ander publiek met bestemmingen en regio’s die je in eigen land niet hebt. Een andere belangrijke reden om over de grens te kijken is dat de schoolvakanties in landen om ons heen vaak in andere weken vallen. Vliegen via België, Frankrijk en Duitsland kan dan behoorlijk in het aanbod en budget schelen.  Wat staat er in deze matrix:

  • Hotels

    Hotels selectie in de buurt van of in het centrum van de stad met minimaal een 8+ rating bij booking. Lagere rating  kan altijd nog!

  • Parkeren

    Hieronder staan links naar de reserverings ‘module’ van de luchthaven. Soms is er ook ruim aanbod in de buurt van de luchthaven zoals Schiphol dat heb ik apart vermeld.  Je moet vrijwel overal reserveren. Doen!  Tarief in de regio is soms veel lager (scroll naar overzicht halverwege) maar lang niet altijd. Lagere parkeerkosten moet je afzetten tegen extra km’s en brandstof en eigenlijk gaat het om de totale kosten van de reis én mogelijk betere vertrektijden. Voor alleen goedkoop parkeren moet je niet speciaal naar een regionale luchthaven.

  • Transfer

    Zonder auto naar de luchthaven kan prima. Sommige luchthavens hebben een eigen station zoals Schiphol of Zaventem (ca 2-2.30h ticket vanaf 25.) Meeste vliegvelden hebben een treinstation in de buurt + 1/2 uur in de bus of OV (Eindhoven, Rotterdam en Lille).  Enkele moet je een lange shuttle of nemen vanuit treinstation Brussel Midi (Charleroi) of is er niets! geregeld (Weeze). Taxi’s en prive shuttle busjs staan hier niet bij.

  • Bestemmingen

    Sommige luchthaven verkopen ‘hun’ maatschappijen en bestemmingen heel erg goed (BRU bijvoorbeeld met prijzen en kaart + mooi overzicht wanneer en op welke tijden wie vliegt). Ook EIN geeft het aanbod best overzichtelijk weer. Met doorklikken kom je op de maatschappij. Lille heeft dan weer en heel handig maandoverzicht wanneer er wel of niet wordt gevolgen.  Andere doen daar niet heel veel moeite voorSchiphol doet daar zelf bijvoorbeeld weinig mee of werkt de bookingsmodules (niet) heel erg goed en kun je beter naar Kayak of Tix.nl

 

 

Luchthaven Hotels  8+ Parkeren Transfer Bestemmingen
Schiphol AMS A’dam / Regio Airport / Anders Trein station Wereld / Budget
Eindhoven EIN Regio Airport / Extern Trein + Bus EU
Rotterdam/ The Hague RTM R’dam Airport / Extern Trein + Bus EU
Brussel / Zaventem BRU Brussel Airport Trein station / Tickets World
Charleroi CRL Charleroi Airport Transfer EU
Lille LIL Lille Airport Trein + Bus EU
Weeze / Venlo NRN Venlo Airport Niet! EU
Maastricht  Maastricht Airport Trein + Bus EU

 

Hotels bij de luchthaven

Voor een vroege vlucht of een relaxed trip kun je ook een overnachting boeken. De plus van in de binnenstad in de buurt zoals b.v. Amsterdam  of Eindhoven is dat je dan nog gemakkelijk een extra dag/avond de stad kan doorbregen zonder gedoe met taxi’s of OV.  Dit is mijn selectie.

Schiphol €€ – €€€€

  • Luchthaven zelf – €€€€  Stevige  prijzen
    • Citizen M – 4* –  Typische M inrichting –  nog net loopafstand – parking schiphol
    • Hilton – 4* – Te ver om te lopen – shuttle
    • Niet doen !- Yotelair – 3*  – wel in de luchthaven
  • Hoofddorp – €€ / €€€ – NS Station is niet ver en meeste met eigen shuttle naar de luchthaven.
    • Moxy – 3* – Bekende Moxy style, gratis eigen shuttle + eigen parking
    • Hyatt Place – 4*  Shuttle,  eigen parking
    • Ninty Nine –  3* – Dacht geen eigeen shuttle wel parking
  • Schiphol Rijk / Badhoevedorp – €€ / €€€ – Middel of nowhere. Wel vaak eigen shuttle of taxi  en  parking
  • Regio  – Paar Van der Valken 3 en 4* aan de Hotel Schiphol = A4 en verderop aan de A44 (Sassenheim) vanaf € 125-150 soms ook met scherp 14 /30 dagen parking inclusief.

Eindhoven  €€ / €€€€

In de regio en in in het centrum  redelijk wat 3 wen 4* aanbod.

Brussel Zaventem  €€ / €€€

Natuurlijk in Brussel zelf met talloze mogelijkheden.  Dichterbij de Zaventem met standaard allemaal eigen shuttle.

Brussel Charleroi €€ / €€€

 

Ook interessant

Deel dit verhaal

Scroll naar boven